Gjykata gjermane ndalon ndërtimin e fabrikës Tesla për shkak se rrezikon kafshët

Gjykata gjermane ndalon ndërtimin e fabrikës Tesla për shkak se rrezikon kafshët

Tesla është urdhëruar përsëri të pezullojë përgatitjet për një fabrikë makinash në Gjermani pas një urdhri të suksesshëm gjyqësor nga ambientalistët.

Prodhuesi i makinave elektrike ka pastruar tokën pyjore pranë kryeqytetit, Berlin, për fabrikën e saj të parë evropiane të makinave dhe baterive.

Por kundërshtarët argumentuan se kjo do të rrezikojë habitatet e hardhucave dhe gjarpërinjve.

Një gjykatë në Frankfurt an der Oder urdhëroi ndalimin e pastrimit të pyjeve, në pritje të provimeve të mëtejshme.

Një urdhër i ngjashëm gjykate u bë më parë këtë vit në lidhje me planet e Tesla-s për atë që e quan Gigafactory në Grünheide, në shtetin lindor të Brandenburgut.

Vendimi i mëparshëm ishte në përgjigje të shqetësimeve në lidhje me jetën e egër dhe furnizimin me ujë./Insajderi.com

BBC News