Gjykata merr vendim për norvegjezin që mashtroi Kosovën me pasaportë të vëllait binjak

Gjykata merr vendim për norvegjezin që mashtroi Kosovën me pasaportë të vëllait binjak

Gjykata Themelore në Pejë, të enjten, ka shpallur aktgjykim dënues ndaj të akuzuarit për legalizim të përmbajtjes së rreme, shtetasit norvegjez, Kenneth Sorensen.

Ai është dënuar me 65 ditë burgim, për të cilat do t’i llogaritet koha e kaluar në paraburgim dhe atë prej 15 majit e deri më sot, kur edhe do t’i ndërpritet.

Për shkak të gjendjes së dobët ekonomike, i njëjti është liruar nga pagesa e shpenzimeve procedurale, raporton “Betimi për Drejtësi”.

Aktgjykimi ndaj tij u shpall nga gjykatësi Sejdi Blakaj, pasi ai fillimisht pranoi fajësinë për veprën penale me të cilën ngarkohet.

I akuzuari Sorensen, në shqyrtimin fillestar, deklaroi se është penduar për veprën e kryer, duke shtuar se ka ardhur në Kosovë me pasaportë të vëllait për shkak se e ka kuptuar që e ka gruan e tij shtatzënë.

Pranimin e fajësisë e ka mbështetur edhe mbrojtësi i tij, avokati Bujar Bërdynaj, dhe prokurorja Lumturije Hoxha.

Ndryshe, sipas aktakuzës së ngritur me 28 maj 2019, Kenneth Sorensen akuzohet se me 25 prill 2019, në stacionin policor në Pejë, e ka vënë në lajthim organin kompetent, përkatësisht policinë, dhe atë duke përdorur mjetin identifikues të rremë.

Në akuzë thuhet se, pasi që i njëjti është proceduar në polici për shkak të veprës penale të dhunës në familje, ai e ka paraqitur pasaportën e vëllait të tij binjak, Christofer Sorensen, dhe më pas, nga ana e Policisë së Kosovës, përmes zyrës për bashkëpunim ndërkombëtar, është vërtetuar identiteti i tij si Kenneth Sorensen.