Gratë shtatzëna me COVID-19 mund të përjetojnë lindje të parakohshme, thotë CDC

Gratë shtatzëna me COVID-19 mund të përjetojnë lindje të parakohshme, thotë CDC

Për shkak të faktit se COVID-19 u identifikua vetëm më pak se një vit më parë, ne po mësojmë çdo ditë gjëra të reja në lidhje me virusin shumë infektiv.

Studimet që rrethojnë gjithçka, nga mënyra se si njerëzit janë të infektuar dhe rreziku i tyre i vdekjes deri te simptomat e hershme, madje edhe pasojat e mundshme shëndetësore afatgjata të infeksionit vazhdojnë të na edukojnë për Coronavirusin e ri – dhe gjithashtu të na kujtojnë se jemi larg nga ta kuptojmë atë.

Një nga temat që studiuesit kanë studiuar është se si Coronavirusi ndikon tek gratë gjatë shtatzënisë dhe nëse mund të ketë një rezultat negativ në lindjen ose shëndetin e fëmijës së tyre.

Këtë javë, Qendra për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC) lëshuan një studim të ri duke thënë se gratë që infektohen me Coronavirus gjatë shtatzënisë së tyre mund të mbajnë rezultate të pafavorshme të lindjes, duke përfshirë lindjen e parakohshme dhe lindjet e vdekura, njofton Insajderi.

Për të parandaluar ndërlikimet e shtatzënisë, studiuesit sugjerojnë që gratë shtatzëna të shmangin kontaktin e ngushtë me persona me COVID-19 të konfirmuar ose të dyshuar, të mbajnë 2 metra distancë nga anëtarët jo-shtëpiakë, “dhe të marrin masa të përgjithshme parandaluese COVID-19, duke përfshirë mbajtjen e maskave dhe praktikimin higjienës së duarve. /Insajderi.com