Hakerat rusë godasin dy sisteme zgjedhore në Florida

Hakerat rusë godasin dy sisteme zgjedhore në Florida

Hakerat rusë arritën të depërtojnë në sistemet zgjedhore të dy qarqeve në shtetin juglindor të Floridës, tha dje guvernatori i saj, por duke siguruar votuesit se nuk kishte manipulime të rezultateve.

Raporti i fundit për ndërhyrjen e rusëve në zgjedhje, i publikuar nga këshilltari i posaçëm, Robert Mueller thotë se autoritetet federale dyshojnë se një qark ishte hakuar.

“Jam takuar me FBI-në rreth çështjes së zgjedhjeve në raportin ‘Mueller,” tha Ron DeSantis në një konferencë për shtyp të transmetuar në televizionin lokal.

“Në dy qarqe në Florida është ndërhyrë në rrjetet e zgjedhjeve. Asgjë nuk është manipuluar,” tha ai, por janë prekur të dhënat e votuesve.

Me sa duket, hakerat kanë përdorur një fushatë me llogari që marrin informacion duke u paraqitur si një kompani legjitime për të shënjestruar një kompani që ishte e përfshirë në sistemin e votimit.

Kjo fushatë shpesh herë përfshin dërgimin e email-ve që duken të jenë të besueshëm, por që në fakt përmbajnë shtesa që lejojnë që të ndërhyhet në sistem.

Raporti ”Mueller” doli në përfundimin se Rusia kishte ndërhyrë në zgjedhjet e vitit 2016 në SHBA, por nuk gjeti asnjë lidhje midis Rusisë dhe fushatës së presidentit Trump.