Haxhiu: Ka disa ditë që persona brenda institucioneve të drejtësisë po shpifin ndaj meje në mënyrën më të ulët

Haxhiu: Ka disa ditë që persona brenda institucioneve të drejtësisë po shpifin ndaj meje në mënyrën më të ulët

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu, tha se ka ditë që disa persona brenda institucioneve të drejtësisë janë duke shpifur në formën më të ulët ndaj saj, pas përpjekjes për reforma në sistemin e drejtësisë, përcjell Insajderi.com.

Përmes një postimi në Facebook, Haxhiu deklaroi se qëllimi i këtyre shpifjeve është njollosja e përpjekjeve serioze për reformën në drejtësi.

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu

“Reformat në drejtësi janë shumë të rëndësishme. Për këtë kemi marrë mbështetje të madhe qytetare. Është jetike që Kosova të bëhet shtet i së drejtës.

Ka disa ditë që persona të papërgjegjshëm përbrenda institucioneve të drejtësisë janë duke shpifur në formën më të ulët në drejtim timin. Padyshim që qëllimi i këtyre shpifjeve është njollosja e përpjekjeve serioze për reformën në drejtësi”, shkroi ndër tjerash ajo.

Tutje, ajo tha se pavarësisht kësaj, do të vazhdojnë punën e angazhimin “për ta bërë Kosovën shtet të së drejtës”.

Ndryshe, më 28 shtator, Haxhiu kishte deklaruar se kishin proceduar në Qeveri, koncept-dokumentin për Vettingun në sistemim gjyqësor.

Zëvendësministrja e Drejtësisë, Nita Shala, tha se subjekt i Vettingut do të jenë të gjithë gjyqtarët, prokurorët si dhe zyrtarët që kanë pozita të larta drejtuese brenda sistemit gjyqësor por edhe prokurorial.