Helikopteri “Chinooko” që mori pjesë në luftën e Kosovës, do të niset në një tjetër mision

Helikopteri “Chinooko” që mori pjesë në luftën e Kosovës, do të niset në një tjetër mision

Helikopteri “Chinooko” që ka qenë në shërbim aktiv në operacionet ushtarake dhe humanitare që nga vitet 1980, e që kishte shërbyer edhe në Kosovë, së fundi ai do të marr një tjetër mision.

“Chinooko” së bashku me disa avion të tjerë pritet ë mblidhen në Swansea Beach për një ngjarje spektakulare fluturuese më 6 dhe 7 korrik, shkruajnë mediat amerikane raporton, Gazeta Insajderi.

Helikopteri “Chinooko” ka marr pjesë në Luftën e Falklandas, në Kosovë dhe në dy luftërat e Gjirit dhe mund të mbajë deri në 55 ushtarë.

Në këtë ngjarje fluturuese do të marrin pjesë edhe disa nga avionët më të mirë amerikanë si:  Tucano. /Insajderi.com