Hollanda bën obligative vendosjen e maskave në hapësira të brendshme publike

Hollanda bën obligative vendosjen e maskave në hapësira të brendshme publike

Hollanda e ka bërë të detyrueshme vendosjen e një maske fytyre në hapësirat e brendshme publike në një përpjekje për të përmbajtur përhapjen e koronavirusit.

Vendi është një nga të fundit në Evropë që ka futur një masë të tillë.

Rregulli do të zbatohet për ata mbi moshën 13 vjeç në ndërtesat publike të tilla si dyqane, stacione hekurudhore dhe parukeri nga e marta.

Hollanda ka qenë një nga vendet më të prekura nga vala e dytë e Evropës e Covid-19.

Rregulli i ri i maskës së fytyrës do të qëndrojë në fuqi për të paktën tre muaj, me ata që e injorojnë atë përballen me një gjobë deri në 95 €.

Por ka pikëpyetje se si do të zbatohet masa. Zinxhirët kryesorë të shitjes me pakicë kanë thënë se ata do të informojnë klientët në lidhje me rregullin por nuk do të refuzojnë hyrjen tek ata që nuk mbulojnë fytyrën.

“Kjo nuk është diçka që ne e konsiderojmë pjesë të punës sonë si punëtorë dyqanesh,” tha një zëdhënës i grupit me pakicë Mirage./Insajderi.com

BBC News