Hoti nuk mirëpret veprimet e Bordit të Telekomit: Vërejtjet e ngritura nga Sindikata janë shqetësuese

Hoti nuk mirëpret veprimet e Bordit të Telekomit: Vërejtjet e ngritura nga Sindikata janë shqetësuese

Kryeministri i Kosovës, Avdullah Hoti, ka reaguar ndaj Bordit të Përkohshëm të Telekomit të Kosovës për veprimet e tyre në këtë situatë të vështirë financiare të kësaj ndërmarrjeje publike.

Me anë të një njoftimi për media nga kryeministria, thuhet se Hoti i ka pranuar me shqetësim veprimet e këtij bordi.

“Kryeministri i Republikës së Kosovës, Avdullah Hoti i ka pranuar me shqetësim veprimet e Bordit të përkohshëm të Telekomit të Kosovës, në një situatë të vështirë financiare të kësaj ndërmarrjeje publike të rëndësisë strategjike për vendin”, thuhet në këtë reagim.

Tutje, nga Qeveria thonë se vërejtjet e ngritura edhe nga Sindikata e Telekomit janë shqetësuese.

“Qeveria e Republikës së Kosovë nuk e mirëpret aspak këtë veprim të Bordit të Telekomit. Vërejtjet e ngritura edhe nga Sindikata e Telekomit janë shqetësuese për Qeverinë si aksionar. Qeveria është e vendosur që të mos lejojë degradimin e mëtejmë të kësaj ndërmarrjeje me rëndësi strategjike për vendin. Prandaj, në cilësinë e aksionarit, Qeveria do të ndërmarrë të gjithë hapat e nevojshëm institucionalë për të ndaluar veprimet e tilla dhe për të siguruar kushte për rimëkëmbjen e Telekomit të Kosovës”, citohet të ketë thënë Hoti.

Ky reagim i Hotit vjen një ditë pasi sindikata ka shkruar se kanë pasur një takim me Bordin e Përkohshëm të Drejtorëve, ku sipas tyre, nga ky bord iu kanë deklaruar se nuk do të merren me menaxhmentin aktual. Të njëjtët, kanë kërkuar edhe shkarkimin e tyre.

“Sot, duke monitoruar nga afër takimin e BPD janë vërejtur se: BPD janë në shërbim të klaneve të caktuar në dëm të Telekomit dhe nuk janë duke i kryer detyrat që ju janë besuar nga Qeveria e Republikës së Kosovës.

FSP-PTK nga ky momentet i SHKËPUT të gjitha marrëdhëniet më BPD dhe nuk i njeh si Bord të Telekomit, për shkak të veprimeve të papërgjegjëshme dhe në dëm të interesave të Telekomit.
FSP-PTK kërkon nga Qeveria e Kosovës, shkarkimin e këtij BPD menjëhere dhe caktimin e një BPD që ka vërtet guxim dhe profesionalizëm me udhëheq Telekomin”, thuhet në reagim. /Insajderi.com