Ramiz Kelmendi- Kërcënimi për postin e adhurueshëm dhe akuzat për dyfytyrësi

Largimi nga AAK-ja dhe anëtarësimi në PDK janë dy lëvizjet që e karakterizojnë karrierën politike të Kelmendit. Veprimtaria politike e tij nuk është më e bëshme se kaq. Mbrëmë ka njoftuar se paraditen e së premtes do të bëjë publik fatin e tij në PDK. Nuk e ka bërë ende. Ka pohuar më herët se Thaçi i ka premtuar se do ta bëjë zv/kryeministër. Kelmendi duket se e adhuron këtë post. Ai ka pohuar se nga kjo pozitë do të zhvillonte ekonominë e Kosovës por argumentet e thonë të kundërtën. Kompania e tij dyshohet se ishte përpjekur të mashtronte Agjencinë e Privatizimit.