Imazhe magjepsëse që tregojnë se si shohim ne dhe se si sheh qeni jonë

Imazhe magjepsëse që tregojnë se si shohim ne dhe se si sheh qeni jonë

Imazhe magjepsëse kanë zbuluar ndryshimin midis asaj se si ju dhe kafsha juaj e dashur e shihni mjedisin tuaj në shtëpi.

Fotografitë – nga tregu dixhital HomeAdvisor me bazë në ShBA – tregojnë jo vetëm jetën në ngjyra të ndryshme por përmes pikave të forta të shikimit dhe numrit të syve, shkruan Daily Mail, transmeton Insajderi.

Të kuptuarit se si e shikojnë kafshët botën mund të ndihmojë pronarët e kafshëve shtëpiake të zgjedhin lodra, shtretër dhe lojëra me ngjyra që tërheqin më shumë vëmendjen për miqtë e tyre të vegjël.

“Ju i doni kafshët shtëpiake. Shpresojmë që ju gjithashtu e doni shtëpinë tuaj. Ajo që është interesante është se anëtarët kafshë të familjes tuaj e shohin shtëpinë tuaj shumë më ndryshe se ju. Nuk është çështje shije – është mënyra se si sytë e tyre janë të ndërtuar”, tha HomeAdvisor.

Për shembull, ata shpjeguan, “nuk është e vërtetë që qentë shohin vetëm bardh e zi, por ata shohin më pak ngjyra sesa shumica e njerëzve”.

“Kjo sepse ata kanë vetëm dy lloje të qelizave konike në sytë e tyre, krahasuar me njerëzit që kanë tre sosh – duke ndjerë dritën e kuqe, jeshile dhe blu”.

“E gjithë kjo do të thotë që kafshët shtëpiake manovrojnë në shtëpinë tuaj ndryshe nga ju. Qeni juaj mbështetet në nuhatjen dhe kujtesën e tyre se ku gjërat janë në mënyrë që të gjejnë rrugën e tyre”.

“Shmangni lëvizjen e rregullt të mobileve sepse mund t’i çorientojë ata. Por, nëse keni planifikuar një arredim të ri të dhomës, lëvizni mobilet një nga një”.

Imazhi #1  tregon se si shohin njerëzit,  imazhi #2 tregon se si shohin qentë. /Insajderi.com

#1

#2