Indi: Ekspertët thonë se rastet me COVID-19 nuk po raportohen

Indi: Ekspertët thonë se rastet me COVID-19 nuk po raportohen

India, shtëpia e shpërthimit më të keq të Coronavirus-it në botë të, ka raportuar më shumë se 17.6 milionë raste që nga fillimi i pandemisë vitin e kaluar, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Por numri i vërtetë, ekspertët kanë frikë, se mund të jetë deri në 30 herë më i lartë – që do të thotë më shumë se gjysmë miliardë raste.

Punonjësit shëndetësorë dhe shkencëtarët në Indi kanë paralajmëruar prej kohësh që infeksionet Covid-19 dhe vdekjet e lidhura nuk raportohen dukshëm për disa arsye, duke përfshirë infrastrukturën e dobët, gabimin njerëzor dhe nivelet e ulëta të testimit.

Disa gjëra kanë ndryshuar që nga ajo kohë – testimi është rritur shumë pas vala e parë, për shembull. Por akoma, përmasat e vërteta të valës së dytë që po shkatërron Indinë ka shumë të ngjarë të jenë më të larta sesa sugjerojnë numrat zyrtarë. /Insajderi.com