Indi, krizë e madhe për ujë të pijes

Indi, krizë e madhe për ujë të pijes

Qindra kanaçe boshe të plastikës presin në radhë në tokë të thatë dhe të pluhurosur. Banorët e lagjes së Vasant Kunj në jug të Delhi, një nga qytetet më të mëdha dhe më të varfra, qëndrojnë në rend duke pritur që një cistern e ujit nga qeveria të arrijë tek ta.

Kanë kaluar dhjetë ditë që kur ata kishin marrë ujë. “Është shumë e vështirë të jetosh kështu”, tha Fatima Bibi, 30 vjeçe, e cila është përgjegjëse për organizimin e ujit për lagjen e varfër.

“Gjithçka vjen nga ky ujë, gjithçka. Gatimi, pastrimi, larja”. Dhjetë minuta larg janë qendrat tregtare luksoze të Delhi, ku mund të blesh një palë atlete për 1 mijë dollarë.

Por në këtë pjesë të qytetit njerëzit jetojnë në kasolle të mbushura fort me hekur. India është duke u përballur me krizën më të madhe të ujit në historinë e saj, me 600 milionë njerëz që kanë mungesë ekstreme të ujit.