fbpx

Indianët budistë sulmojnë me bomba zjarri elefantët

Indianët budistë sulmojnë me bomba zjarri elefantët

Një turmë njerëzish në një fshat budist në Indi kanë sulmuar brutalisht një elefant dhe të voglin e saj, duke hedhur koktej molotov dhe pishtarë zjarri mbi kafshët, pasi ata u kishin hyrë në tokat bujqësore.

Fotot tregojnë dy elefantët që kalojnë një rrugë duke ikur nga një grup njerëzish që po lëshojnë në drejtim të tyre “raketa” flakëruese.

Incidenti ndodhi në fshatin Bishnupur, një vendbanim i largët në Bengalin Perëndimor dhe duket të jetë pjesë e një dukurie gjithnjë e më të zakonshme në vendin ku elefantët më parë ishin konsideruar si një ikonë kulturore.

Duket se shpyllëzimi në Indi i ka lënë kafshët e egra me më pak hapësirë ​​për të jetuar dhe gjithnjë e më shumë i shtyn ata në konflikt me njerëzit. Imazhet, të marra nga fotografja Biplab Hazra, nxjerrin në pah nivelin e jashtëzakonshëm të dhunës me të cilën përballen speciet e rrezikuara ndërsa përpiqen të mbijetojnë në vendbanime më të vogla dhe më të fragmentuara.

Kopetë e elefantëve mund të shkaktojnë dëme të konsiderueshme për të korrat, duke ndikuar në jetesën e njerëzve. Disa fermerë përdorin pishtarë të zjarrtë për t’i frikësuar elefantët larg zonave të banuara.

“Kjo ndodh sepse fshatarët duhet të ruajnë të korrat e tyre”, tha Hazra Haziri.