Industria e muzikës raporton progress në diversitet

Industria e muzikës raporton progress në diversitet

Ka pasur një rritje të konsiderueshme në numrin e stafit etnik afrikan, aziatik dhe minoritar në industrinë e muzikës që nga viti 2016, thotë një raport i ri.

Përqindja e të angazhuarve të etniciteteve pakica është rritur nga 15.6% në 2016 në 22.3% këtë vit, sipas organit tregtar UK Music.

Raporti vuri në dukje se përfaqësimi është më i keq në punët me paga më të larta.

Midis atyre që fitojnë më shumë se 100,000 £ në vit, vetëm 27% ishin gra dhe 12.2% nuk ​​ishin të bardha.

Në punët me pagë të ulët, ku pagat janë më pak se 15,000,  shifrat ishin përkatësisht 59.4% dhe 33.6%.

Në përgjithësi, përfaqësimi i femrave ishte në 49.6% në vitin 2020 – afërsisht i njëjtë me atë të vitit 2016.

Raporti i fundit ndjek lëvizjet në industri për të mbështetur më mirë komunitetin zezak, me iniciativa të tilla si # BlackoutTuesday, nxitur nga vdekja e George Floyd dhe fushata Black Lives Matter.

Që atëherë, artistët përfshirë Leigh-Anne Pinnock të Little Mix kanë dalur përpara për të diskutuar përvojat e tyre të racizmit në industri.

UK Music tha se duhej bërë akoma më shumë dhe raporti i saj i fundit u shoqërua nga një plan me 10 pika për të përmirësuar diversitetin./Insajderi.com

BBC News