Ish mbreti belg takohet me vajzën e tij pas betejës së gjatë për atësi

Ish mbreti belg takohet me vajzën e tij pas betejës së gjatë për atësi

Ish Mbreti Albert i Belgjikës është takuar me vajzën e tij Princeshën Delphine, pas një beteje ligjore mbi statusin e saj si vajza e tij.

Albert pranoi atësinë në janar pasi luftoi pretendimin për më shumë se një dekadë.

Delphine, 52 vjeç, është fëmija i një lidhje 18-vjeçare që Albert kishte me një baroneshë para se të bëhej mbret.

Një imazh i postuar në internet tregon ish-mbretin belg me Delphine në kështjellën e tij në Bruksel.

Një deklaratë nga Albert, gruaja e tij Paola dhe Princesha Delphine thanë se ata u takuan të dielën dhe po fillonin një “kapitull të ri”.

“Pas trazirave, vuajtjeve dhe dëmtimeve, është koha për falje, shërim dhe pajtim. Së bashku vendosëm të marrim këtë rrugë të re. Kjo do të kërkojë durim dhe përpjekje, por ne jemi të vendosur,” tha deklarata.

Delphine pretendoi për herë të parë në 2005 që Albert ishte babai i saj biologjik, por vetëm kur ai abdikoi në 2013 (kur ai humbi imunitetin ndaj ndjekjes penale) ajo hapi procedurat gjyqësore.

86-vjeçari i kishte rezistuar urdhrave të gjykatës për t’iu nënshtruar testimit të ADN-së derisa u përball me gjobë prej 5,000 € në ditë për refuzim.

Në janar, ai njoftoi se e pranoi atë si fëmijën e tij të katërt pasi kishte “mësuar rezultatet e testeve të ADN-së”./Insajderi.com

Burimi: BBC News