Ish-presidenti i Afrikës së Jugut dënohet me burg

Ish-presidenti i Afrikës së Jugut dënohet me burg

Ish-presidenti i Afrikës së Jugut, Jacob Zuma është dënuar me 15 muaj burg nga gjykata e vendit afrikan, transmeton Insajderi.

Siç raporton ‘BBC’ atij i është dhënë pesë ditë kohë që të dorëzohet në polici.

“Në mungesë të kësaj, ministri i policisë duhet të urdhërojë arrestimin e tij”, ka shkruar kjo media.

Dënimi vjen pasi Gjykata Kushtetuese e shpalli atë fajtor për përbuzje për sfidimin e urdhrit të saj për t’u paraqitur në një hetim për korrupsionin ndërsa ishte president.

“Gjykata Kushtetuese nuk e gjeti thjesht atë në përbuzje, por përshkroi shumë mënyra në të cilat ish-presidenti kishte gënjyer, u përpoq të mashtronte publikun dhe në fund të fundit u përpoq të “shkatërronte sundimin e ligjit”. Është shkruar më tej./Insajderi.com