ISIS merr përgjegjësin për sulmin në Sri Lank

ISIS merr përgjegjësin për sulmin në Sri Lank

Isis ka marrë përgjegjësinë për shpërthimet që kanë lënë më shumë se 300 njerëz të vdekur në Sri Lanka.

Në një deklaratë të lëshuar nga agjencia “Amaq, grupi tha se po synonte qytetarët e vendeve të bombardimeve territoret dhe të krishterët e saj”shkruan “The Independent”.

“Një burim i sigurisë u tha agjencisë Amaq se autorët e sulmit që synonin qytetarët e vendeve të koalicionit të udhëhequra nga SHBA dhe të krishterët në Sri Lanka ishin ushtarë të Shtetit Islamik,” tha ai.

Formulimi i pretendimit të Isis është i ngjashëm me atë për mizoritë e mëparshme që mendohet të jenë të frymëzuara nga grupi, por jo të drejtpërdrejta të orkestruara prej tij.

Deklarata nuk përmbante informacione apo dëshmi të mëtejshme. /Insajderi.com