Italia masa rigoroze anti-COVID për tri ditë

Italia masa rigoroze anti-COVID për tri ditë

Italia ka hyrë në një bllokim të rreptë tre-ditor në përpjekje për të parandaluar një rritje në rastet e Covid-19 gjatë Pashkëve.

Të gjitha rajonet janë tani në “zonën e kuqe” – niveli më i lartë i kufizimeve – ndërsa vendi lufton me një valë të tretë, me rreth 20,000 raste të reja në ditë.

Lëvizja jo-thelbësore është e ndaluar, por njerëzit lejohen të hanë një vakt të Pashkëve në shtëpitë e tyre me dy të tjerë.

Kishat janë gjithashtu të hapura, por adhuruesve u thuhet të marrin pjesë në shërbimet brenda rajoneve të tyre.

Për vitin e dytë, Papa Françesku do të japë mesazhin e tij të Pashkëve në një Shesh bosh të Shën Pjetrit, raporton BBC.

Pas fundjavës së pushimeve, rajone të ndryshme do të qëndrojnë më pas në kufizimet e “zonës portokalli” ose “zonës së kuqe” deri në fund të muajit.

Kufizimet e Italisë vijnë ndërsa vendet në të gjithë Evropën përpiqen të kontrollojnë një rritje në rastet e virusit, ndërsa luftojnë me një shtyrje të vaksinave të vonuar.

Më shumë se 110,328 njerëz në total kanë vdekur nga koronavirusi në Itali dhe ka pasur 3.6 milion infeksione të konfirmuara. /Insajderi.com