fbpx

Italia nis hetimet kundër Amazon

Italia nis hetimet kundër Amazon

Rregullatori i tregut italian njoftoi sot se ka nisur një hetim kundër Amazon për shkak të abuzimit të mundshëm me pozitën dominuese në tregti dhe shërbimet të logjistikës në internet.

Në fakt, dyshohet se janë pesë kompani gjigande në tregtinë elektronike të SHBA se u është miratuar trajtimi preferencial për platformat e tyre me kusht që të bëhen abonimet në shërbimet e tyre të logjistikës, njoftoi rregullatori italian, transmeton Reuters.

“Praktika të tilla do të lejojë Amazon për të marrë padrejtësisht përfitime nga pozicioni i tij dominuese në segmentin e platformës për e-commerce, me qëllim që të kufizojnë ndjeshëm konkurrencën”, thanë rregullatorët, transmeton KosovaPress.

Veprime të tilla në fund do të dëmtojnë konsumatorët, shtojnë rregullatorët dhe porositin se hetimet mund të zgjasin një vit.

Hetimi italian lidhet me hetimin e rregullatorëve në Japoni, Francë, Austri dhe Komisionin Evropian, duke u fokusuar në praktikat e biznesit të Amazon dhe gjigantëve të tjerë të teknologjisë të tilla si Google, Apple dhe Facebook.