Ivanka Trump vazhdon turneun në Afrikën Perëndimore

Vajza e Presidentit amerikan, Donald Trump dhe këshilltare e Shtëpisë së Bardhë, Ivanka, vizitoi dje Bregun e Fildishtë për të vazhduar udhëtimin katër-ditor që synon rritjen e mundësive ekonomike për gratë në rajonin e Afrikës Perëndimore.

Ivanka Trump vazhdon turneun në Afrikën Perëndimore

Ivanka Trump, e cila shërben si këshilltare e të atit për fuqizimin ekonomik, e filloi udhëtimin në rajon të dielën me një vizitë në kryeqytetin etiopian Adis Abeba, ku shpalli një nismë qeveritare të SHBA prej shumë miliona dollarësh për të mbështetur gratë sipërmarrëse.

Nisma “Afrika 2X” e njoftuar të hënën nga Ivanka Trump dhe David Bohigian, kreu në detyrë i Korporatës së Investimeve Private Jashtë, synon të mobilizojë 1 miliardë dollarë dhe të investojë drejtpërdrejt 350 milionë dollarë në kompani dhe fondacione “në pronësi të grave ose të drejtuara nga gratë”. Investimet synojnë prodhimin e mallrave ose të shërbimeve që fuqizojnë gratë në kontinent.