fbpx

Jim Acosta, performanca e rrezikshme në Gazetari

Jim Acosta, performanca e rrezikshme në Gazetari

Acosta i sfidoi pohimet e Trumpit për një karvan të emigrantëve që është nisur nga Amerika Qendrore drejt SHBA-së. Trump e ka cilësuar këtë karvan migrantësh si “pushtim”

Jim Acosta gazetari   cili u  përball Shtëpinë e Bardhe me  sekretaren  e shtypit Sarah Huckabee duke kërkuar të dinte nëse ajo ishte e pajtimit  me Donald Trump se shtypi është armiku i popullit amerikan.

Duhet të përcaktohet se gjuha kërcënuese e përdorur ndaj Jim Acosta është bërë objekt i kërcënimeve në një tubim të cilin e mban Trump, si dhe pyetja e tij nuk ishte për tu bërë cirk, e as nuk ishte për të bërë disa klikime për tu debatuar “arti” i Shtëpisë së Bardhë.

Por duhet pasur parasysh diqka: Se çdo gazetar/e i cili nuk kidnapohet, i cili nuk vritet apo lëndohet, i cili nuk fiton ndonjë çmim të madh bëhet aktor në vetëstorjen e tij dhe humb betejën.

Këto janë disa kohë të vështira për të pasur një shtyp të lirë dhe çdo gazetar i cili mbron vlerat dhe virtytet e Amendamentit të parë duhet të duartrokitet!. Nuk mund të kritikohen motivet e Acostës, njëherë një student britanik ka thënë: “Është një mënyrë, apo një mënyrë e keqe, është një mënyrë e fortë dhe një mënyrë e brishtë, duhet të keni shtruar. Duhet të keni kujdes kur rruga është e yndyrshme.

Kishte ndodhur që njëherë konferenca shtypi e Shtëpisë në mënyrë private Franklin D. Roosevelt e turpëroj një reporter armiqësor në Zyrën Ovale duke i dhënë një kryq të hekurt nazist. Në fund, konferenca për shtyp ishte filmuar, por pa dëshirë me të drejtë vetoje për lirimin selektiv nga Dwight Eisenhower dhe në fund të transmetohet drejtpërdrejt në televizion gjatë ditës nga John F. Kennedy.

Informimi i lajmeve për një çështje jozyrtare, bëhej me një aparat fotografik që dikur kishte për qëllim një shkëmbim kuptimplotë të informacionit dhe fakteve, ka qenë i disponueshëm vetëm për transmetim të drejtpërdrejtë pak më shumë se 20 vjet, që nga mesazhi i parë i Bill Klintonit. Kjo  ka tingëlluar si përparim: gazetarë të pavarur që flasin të vërtetën në pushtet, në emër dhe para njerëzve