Kanali i Suezit bllokohet nga një anije e madhe

Kanali i Suezit bllokohet nga një anije e madhe
Burimi i fotografisë: EPA

Një anije gjigante kontejnerësh me gjatësi prej katër fushash ka ngecur Kanalin Suez të Egjiptit, duke bllokuar trafikun në një nga rrugët më të dendura në botë.

Dhjetëra anije janë mbërthyer, duke pritur për anijet e shpëtimit për të liruar anijen 400 metra të gjatë, e cila u rrëzua nga erërat e forta

Egjipti ka rihapur kanalin më të vjetër të kanalit për të devijuar trafikun derisa anija e vendosur të lëvizë përsëri.

Rreth 12% e tregtisë globale kalon përmes Kanalit të Suezit, i cili lidh Mesdheun me Detin e Kuq dhe siguron lidhjen më të shkurtër detare midis Azisë dhe Evropës. /Insajderi.com