Kanye West po përballet me një process gjyqësor 1 milion dollarësh

Kanye West po përballet me një process gjyqësor 1 milion dollarësh

Kanye West po përballet me një proces gjyqësor prej 1 milion dollarësh nga punonjësit e përfshirë në operën e tij të vitit 2019, Nebuchadnezzar. Muzikanti  dhe miliarderi akuzohet se nuk ka paguar pagat e punëtorëve të përfshirë në shfaqjet e Hollywood Bowl.

Sipas dokumenteve të marra nga The Blast, West dhe Live Nation “nuk arritën të dëmshpërblejnë siç duhet asistentin e flokëve dhe shumë dhjetëra persona të tjerë që kryen shërbime në prodhim, përfshirë aktorët e sfondit, duke interpretuar si anëtarë të audiencës”.

Grupi i punëtorëve që qëndrojnë pas procesit gjyqësor shtojnë se: “të pandehurit mbikëqyrnin, kontrollonin dhe drejtonin prodhimin, dhe punonjësit e dëmtuar punuan shumë orë në prodhim dhe nuk u paguan me kohë për punën e tyre, ose nuk u paguan fare. ”

Menjëherë pas Nebukadnetsarit të drejtuar nga Vanessa Beecroft në fund të vitit 2019, West gjithashtu debutoi në një opera tjetër, të titulluar Mary, që të përkojë me Art Basel.

Kohët e fundit, natyrisht, Kanye ka qenë më i shqetësuar me garimin si një kandidat i diskutueshëm i pavarur në zgjedhjet presidenciale të SHBA. Procedimi i ri gjyqësor do t’i shtojë vetëm shqetësimet e tij në atë departament, pasi ai pranoi humbjen përpara rezultateve përfundimtare (megjithëse ai ka lënë të kuptohet për një përpjekje të ripërtërirë në 2024)./Insajderi.com

Dazed Magazine