KDI publikon emrat e deputetëve të zgjedhur për herë të parë me më së shumti vota

KDI publikon emrat e deputetëve të zgjedhur për herë të parë me më së shumti vota

Instituti Demokratik i Kosovës ka publikuar një infografikë me emrat e kandidatëve të cilët për herë të parë kanë arritur të fitojë numrin për të madh të votave për t’u bërë deputet, si dhe emrat e atyre që kanë pësuar rënie dhe nuk kanë arritur të sigurojnë një ulëse në Kuvend, njofton Insajderi.

Në infografikë janë publikuar emrat e nëntë kandidatëve që kanë garuar për herë të parë për deputet dhe që kanë marrë më së shumti vota.

Sipas KDI-së, deputetët e zgjedhur për herë të parë me më së shumti vota janë;

Donika Gërvalla 71 mijë e 720 vota;

Vasfije Krasniqi – Goodman 6 mijë e 885 vota;

Avni Dehari 51 mijë e 116 vota;

Armend Muja 44 mijë e 73 vota;

Faton Peci 25 mijë e 307 vota;

Shqipe Mehmeti – Selimi 18 mijë e 522 vota;

Ardian Kastrati 12 mijë e 228 vota;

Agim Veliu 11 mijë e 808 vota;

Ardian Gola 11 mijë e 258 vota;

Adnan Rrustemi 11 mijë e 234 vota;

Kurse, ish-deputetët që nuk janë rizgjedhur deputetë dhe që kanë rënien më të madhe të votave janë;

Fetah Rudi 3 mijë e 855 vota (rënie në vota -70%)

Yllza Hoti 5 mijë e 911 vota (rënie në vota -60%)

Fatmir Limaj 17 mijë e 703 vota (rënie në vota -32%)

Frashër Demaj 4 mijë e 471 vota (rënie në vota -64%)

Jahja Kokaj 6 mije e 490 vota (rënie në vota -46%)

Ekrem Hyseni 8 mijë e 264 vota (rënie në vota -39%)

Shkëmb Manaj 6 mijë e 473 vota (rënie në vota -44%)

Vlora Limani- Hajnuni 3 mijë e 879 vota (rënie në vota -56)

Kujtim Gashi 8 mijë e 659 vota (rënie në vota -34%)

Doruntinë Maloku Kastrati 3 mijë e 522 vota (rënie në vota -56)

/Insajderi.com

May be an image of 1 person and text that says 'VOTAIME KUSH DEBUTOI ME SHKELQIM, E KUSH DOLI ME RENIE? ZGJEDHUR PER HERE Të PARE ME ME SẼ SHUMT VOTA: ISH-DEPUTETET Gërvalla- Schwarz JANE MADHE 2019 ME RENIEN VOTA: 2021 Renia vota 12819 -8964 Yllza Hoti 14702 ADehari -60% -8791 51116 Fatmir Limaj Armend Muja 25918 17703 -32% -8215 44073 Faton 2301 4472 -7829 Kokaj Mehmeti- Selimi 2070 6490 -46% 5580 18522 Ekrem Hyseni Ardian Kastrati 13495 8268 -5227 Agim Shkemb Manaj 6473 -44% 1808 -4984 Ardian 848 3879 -56% -4969 Gashi 13114 Adnan Rrustemi 34% 11234 -4455 bazuara Maloku-Kastrati 7955 3522 -56% Komisioni Qendror Zgjedhjeve -4433 2021 OUSAID'