Kërkohet nga institucionet e Kosovës të marrin me seriozitet të gjeturat e raportit të progresit

Kërkohet nga institucionet e Kosovës të marrin me seriozitet të gjeturat e raportit të progresit

Në Komisionin për Ekonomi, Punësim, Tregti, Industri, Ndërmarrësi dhe Investime Strategjike gjatë ditës kanë raportuar ministra dhe përfaqësues të agjencive të pavarura për rekomandimet e dala nga “Raporti për vitin 2020 i Komisionit Evropian”, transmeton Insajderi.

Në këtë takim u tha se ka pasur progres në disa fusha, por ka ende punë për t’i zbatuar në tërësi gjitha të gjeturat e Bashkimit Evropian.

Ministri i Mirëqenies Sociale, Skender Reçica, para anëtarëve të komisionit i paraqiti disa nga synimet e dikasterit të tij për të zbatuar rekomandimet e BE-së.

“Do të procedojmë tutje edhe me Projektligjin i punës dhe lehonisë si dhe Plotësim-ndryshimi i disa projektligjeve që kanë të bëjnë me fusha tjera të marrëdhënies së punës është synimi ynë. Por sfidë mbetët edhe zbatimi konkret i ligjeve në aspektin e marrëdhënieve të punës”, tha ai.

Ndërsa, ministri i Tregtisë dhe Industrisë, Vesel Krasniqi, derisa tregoi angazhimin e tij për zbatim të rekomandimeve të BE-së, tha se sfidë është edhe shkurtimi i buxhetit.

“Sfidë për zbatimin e këtyre rekomandimeve sa i përket industrisë është buxheti pasi jemi në pandemi dhe po ka shkurtime buxhetore”, tha ai.

Nga ZRrE, Arsim Janova, tha se në bazë të raportit të BE-së do të angazhohen për planin e eficencës së energjisë dhe tarifat e saj. /Insajderi.com