Kështu jeton kryeministrja më të re në botë

Kështu jeton kryeministrja më të re në botë

Është 34 vjeç, një vit më e vogël se diktatori i Koresë së Veriut. Ajo është bërë shefja e qeverisë së Finlandës duke vendosur edhe një rekord, si më e reja në botë. Ish-Ministre e Transportit social-demokrate, Sanna Marin, është zgjedhur kryeministre e vendit të saj.Sanna Marin është zgjedhur të udhëheqë qeverinë e koalicionit të pesë partive në vend pas dorëheqjes së Antti Rinnes.

Por ndërkaq, po komentohet shumë jeta e thjeshtë që 34 vjeçarja ka bërë më herët.

Ajo dikur jetonte në apartament me qira me nënën dhe partnerin e nënës së saj e cila i bëri të mundur ëndrrën për të shkuar në universitet.
Marin iu fut shpejt politikës dhe në një kohë rekord ngjiti majat më të larta të karrierës së saj.

Kur ishte 27 vjeçe, drejtoi administratën e qytetit Tampere dhe në vitin 2015 u zgjodh deputete. Por ajo që po tërheq së tepërmi, është pamja e saj shumë e re.