Këta janë çifti më i vjetër i martuar në botë që hynë në librin Guinness

Këta janë çifti më i vjetër i martuar në botë që hynë në librin Guinness

Julio Ceasar Mora dhe bashkëshortja e tij Waldramina Maclovia Quinteros nga Ekuadori janë të martuar që 79 vjet, dhe martesa e tyre nuk është e vetmja gjë që lidhet me jetëgjatësinë.

Ai është 110 vjeçar dhe ajo do të mbushë 105 vjet në tetor, duke i bërë ata çiftin më të vjetër të martuar në botë me një moshë të kombinuar prej 214 vjet dhe 358 ditë.

Rekordet Botërore Guinness ka certifikuar rekordin dhe thotë se ata janë gjithashtu çifti më i vjetër në botë i martuar.

Mora lindi në 10 Mars 1910 dhe Quinteros lindi në 16 Tetor 1915.

Ata u takuan gjatë një pushimi shkollor sepse motra e saj ishte e martuar me kushëririn e tij, sipas një deklarate nga Guinness World Records.

Pas shtatë vjet miqësie, ata u martuan në 7 Shkurt 1941. Ishte një ceremoni intime dhe e fshehtë me kumbarët dhe miqtë e tyre të ngushtë, sepse familjet e tyre nuk e miratonin martesën.

Mora dhe Quinteros thanë se të afërmit e tyre nuk u shoqëruan në fillim, por ata ishin në gjendje t’i bashkonin me kalimin e viteve.

“Uniteti i familjes nën rregullat e dashurisë, respektit të ndërsjellë, punës së ndershme dhe edukimit të duhur bazuar në vlerat familjare janë çelësi i bashkëjetesës së shëndetshme”, – tha çifti në deklaratë.

Ata kanë pesë fëmijë, të cilët të gjithë u diplomuan në kolegj dhe një familje të madhe me 11 nipër e mbesa, 21 stërnipa dhe 9 stërnipër e mbesa. Djali i tyre më i vjetër vdiq kur ishte 58 vjeçar, sipas deklaratës. Ata të dy ishin mësues derisa dolën në pension. /Insajderi.com

Burimi: CNN