Këto arsye do ju bindin që të mos mbani më llastikun e flokëve në kyçin e dorës

Këto arsye do ju bindin që të mos mbani më llastikun e flokëve në kyçin e dorës

Sado që të duket e çmendur dhe e tmerrshme, është e mundur që të merrni një infeksion serioz nga një lidhëse flokësh, njofton Insajderi.

Një lidhje e flokëve mund të shkaktojë një prerje ose një gërryerje në kyçin tuaj pasi të keni fërkuar kronikisht në dorë. Nëse prerja është mjaft e thellë, mund të lejojë që bakteret që normalisht jetojnë në lëkurë, ose patogjenë potencialisht të rrezikshëm si MRSA ose E. Coli, të depërtojnë në shtresat më të thella. Shenja më e hershme është një shenjë e dhimbshme rozë, e cila mund të rritet në një absces.

Kur vendosni praktikisht, një shirit gome në kyçin e dorës, ju po shtypni enët e gjakut. Kjo ndërhyn në lëvizjen normale të gjakut në trup. Si rezultat, ju mund të zhvilloni sindromën e “tunelit të kyçit të dorës”, e cila manifesohet në dhimbje të zgjatur dhe mpirje të gishtave.

Me një llastik flokësh në dorë, mund të duket sikur nuk po i kushtoni shumë rëndësi pamjes dhe ndonjëherë mund të prishë gjithë kombinimin e ditës. Mund të zgjidhni një byzylyk apo orë për t’u dukur më mirë. /Insajderi.com

Burimi: Insider, Bright Side