Këto janë 8 gratë nga PDK që arritën të sigurojnë mandatin për deputete

Këto janë 8 gratë nga PDK që arritën të sigurojnë mandatin për deputete

Eliza Hoxha, Ariana Musliu-Shoshi, Evgjeni Thaçi-Dragusha, Ganimete Musliu, Blerta Deliu, Besa Ismaili, Filloretë Zejnullahu dhe Valdete Idrizi do të jenë deputete të PDK-së në Legjislaturën e VII.

Partia Demokratike e Kosovës në zgjedhjet e 6 tetorit ka arritur të sigurojë 24 ulëse në Kuvendin e Kosovës.

16 deputetë do të jetë meshkuj, kurse 8 deputete femra.

Tetë gratë që kanë siguruar mandatin e deputetes sipas rezultateve aktual janë:

ELIZA HOXHA 9,256

ARIANA MUSLIU-SHOSHI 8,778

EVGJENI THAÇI-DRAGUSHA 8,333

GANIMETE MUSLIU 8,240

BLERTA DELIU KODRA 8,078

BESA ISMAILI AHMETI 7,876

FLORETË ZEJNULLAHU 7,033

VALDETE IDRIZI 6,226