Këto janë moshat më të prekura nga kanceri në Kosovë

Këto janë moshat më të prekura nga kanceri në Kosovë

Sëmundja e kancerit edhe më tej po vazhdon të jetë mjaft e përhapur në Kosovë. Për dallim nga vitet tjera, thuhet se ky vit do të përmbyllet me rreth 1 mijë e 600 persona të prekur me kancer. Kanceri i gjirit dhe ai i mushkërive vazhdojnë të prijnë me numrin më të madh të të prekurve.

Sëmundja e kancerit gjatë viteve të fundit ka prekur shumë kosovarë. Mbi 1 mijë e 500 persona me kancer thuhet se janë lajmëruar gjatë këtij viti në Kosovë, derisa kanceri i gjirit, ai i mushkërive dhe i zorrës së trashë vlerësohet të jenë llojet më të përhapura në vend.

Drejtori i Klinikës së Onkologjisë në Qendrën Klinike Universitare të Kosovës, Ilir Kurtishi, ka thënë për “Zërin” se gjatë këtij viti kanë shënuar numër rekord të shërbimeve që kanë dhënë për personat e prekur me kancer.