Kina do të rishikojë sistemin zgjedhor në Hong Kong

Kina do të rishikojë sistemin zgjedhor në Hong Kong

Kina ka njoftuar në takimin e saj më të madh politik se do të rishikojë sistemin zgjedhor të Hong Kongut për të siguruar që “patriotët” të jenë në krye, një shenjë që qeveria nuk do të tolerojë më kundërshtimin në qytet.

Reforma vjen pas një goditje duke forcuar kontrollin e Hong Kongut, raporton BBC.

Një projektvendim do të diskutohet gjatë Kongresit Popullor Kombëtar (NPC), i cili do të zgjasë për një javë.

Mijëra ligjvënës janë mbledhur për takimin në Pekin.

Përveç vendimit të Hong Kongut, parlamenti i vulës së gomës pritet të diskutojë dhe miratojë gjithashtu synimet e rritjes ekonomike dhe politikat mjedisore nga qeveria qendrore. /Insajderi.com