Kjo nënë u përball me zgjedhjen më të vështirë: T’i shpëtojë jetën vajzës apo djalit të saj?

Kjo nënë u përball me zgjedhjen më të vështirë: T’i shpëtojë jetën vajzës apo djalit të saj?

Një nënë u përball me zgjedhjen midis dhurimit të veshkave të saj djalit ose vajzës së saj, të cilët të dy vuajnë nga i njëjti çrregullim gjenetik.

Sipas Insider, Sarah Bingham, 41 vjeçare, nga Northumberland, Mbretëria e Bashkuar, duhej të merrte parasysh vendimin kur dy fëmijët e saj të mëdhenj, 20-vjeçari Noah dhe 16-vjeçarja Ariel, u diagnostikuan me nefronoftizë, një gjendje e cila dëmton funksionin e veshkave përmes inflamacionit dhe dhëmbëzave, njofton Insajderi.

Për Ariel, problemet filluan në vitin 2016, lodhja e përhershme e të cilës fillimisht iu referua stresit të provimeve. Në korrik të atij viti, ajo u dërgua në spital me një dhimbje të fortë stomaku, raportoi BBC.

Testimi zbuloi se veshkat e saj funksiononin vetëm me kapacitet 25%, i cili që atëherë është ulur në 17%, sipas The Mirror.

Në vitin 2019, Noah Bingham u diagnostikua me nefronoftizë pasi u sëmur keq dhe të vjella me gjak, vetëm disa ditë para se të fillonte të studionte astrofizikën në universitet, shtoi BBC.

Ai gjithashtu ka gastroparesis, një gjendje në të cilën stomaku nuk zbrazet siç duhet, gjë që ka çuar në humbje të rëndë të peshës, sipas The Sun. Ai ka nevojë për dializë, të cilën motra e tij Ariel ishte në gjendje ta shmangte.

Të dy tani kanë nevojë për një transplant të veshkave dhe babai i tyre, 49-vjeçari Darryl Bingham, nuk mund të dhurojë pasi ai ka një grup tjetër gjaku, kështu që vendimi i rëndë iu la zonjës Bingham, shtoi The Mirror.

“Ishte vërtet e vështirë të dije që të dy fëmijët e mi kishin nevojë për një veshkë, por unë kisha vetëm një që mund të jepja. Ishte një vendim tepër i vështirë për të marrë dhe askush nuk mund ta bëjë atë për ty”, tha ajo për Wales Online.

“Si nënë, ju natyrshëm doni të bëni gjithçka që mundeni për të kursyer fëmijët tuaj nga cdo lloj dhimbje”, vazhdoi ajo.

Që atëherë, dy miq të familjes që dëshirojnë të mbeten anonimë kanë veshka që iu përshtaten Noah Bingham, që do të thotë se Zonja Bingham do të jetë në gjendje t’i dhurojë veshkën e saj vajzës, Ariel, raportoi iNews. /Insajderi.com