Kjo po e pengon bashkëpunimin në Ballkanin Perëndimor, sipas von Cramon

Kjo po e pengon bashkëpunimin në Ballkanin Perëndimor, sipas von Cramon

Raportuesja e Parlamentit Evropian për Kosovën, Viola vron Cramon, ka thënë se hijet e nacionalizmit po vazhdojnë ta pengojnë bashkëpunimin në Ballkanin Perëndimor.

Kjo deklaratë e Cramon vjen pasi të hënën Këshilli Punëve të Jashtme i Bashkimit Evropian po diskuton për rajonin.

“Nuk mund të ecim përpara pa pajtim, drejtësi dhe respekt të ndërsjellë”, ka shkruar ajo në Twitter.

Cramon tha gjitha ashtu se Parlamenti Evropian i ka dërguar letër Kancelares gjermane Angela Merkel për t’u siguruar që Procesi i Berlinit të përfshijë pajtimin dhe synim të ketë përparimin e vërtetë. /Insajderi.com