Konfirmohet fitorja e Joe Biden

Konfirmohet fitorja e Joe Biden

Joe Biden deklaroi të hënën se është “koha për të kthyer faqen” pasi fitorja e tij në zgjedhjet presidenciale u konfirmua nga kolegji elektoral i SHBA.

Në një fjalim pas njoftimit, ai tha se demokracia amerikane ishte “shtyrë, provuar dhe kërcënuar” dhe “provuar se ishte elastike, e vërtetë dhe e fortë”.

Ai dënoi përpjekjet e Presidentit Trump për të përmbysur rezultatin dhe tha se “vullneti i popullit mbizotëroi”, raporton BBC.

Konfirmimi ishte një nga hapat e kërkuar për Biden për të marrë detyrën.

Sipas sistemit të SHBA, votuesit në fakt hedhin votat e tyre për “zgjedhësit”, të cilët nga ana tjetër, zyrtarisht votojnë për kandidatët javë pas zgjedhjeve. Demokrati, Joe Biden, fitoi garën e nëntorit me 306 vota të kolegjit elektoral kundrejt republikanit Donald Trump me 232.

Presidenti Trump, i cili tregon pak shenja të pranimit, nuk ka komentuar. Menjëherë pas votimit të kolegjit elektoral, ai njoftoi në Twitter largimin e Prokurorit të Përgjithshëm, William Barr, i cili kishte thënë se nuk kishte prova të mashtrimit të gjerë të votuesve në zgjedhje, pavarësisht nga pretendimet e Trum-it. /Insajderi.com