Konfiskohen mbi 50 mijë franga në pikë kalimin kufitar në Dheun e Bardhë

Konfiskohen mbi 50 mijë franga në pikë kalimin kufitar në Dheun e Bardhë

Në pikëkalimin kufitar të Dheut të Bardhë janë konfiskuar mjete monetare në vlerë prej 52 mijë franga, njofton Insajderi.com.

Përmes një postimi në Facebook, Dogana e Kosovës ka njoftuar se këto mjete monetare janë gjetur gjatë kontrollimit të udhëtarit në xhaketë.

Dogana e Kosovës

Tutje, Dogana ka bërë të ditur se nga këto mjete, 25 për qind apo 13 mijë franga të dyshuarit i janë përcaktuar si gjobë për mosdeklarim të mjeteve monetare.

Kurse, 75 për qind e vlerave monetare, respektivisht 39 mijë franga, i janë ndalur për procedura të mëtejme.

“Në pikë kalimin kufitar të Dheut të Bardh njësit e antikontrabandës së Doganës së Kosovës kanë selektuar një veture e dyshimtë për kontrollë detal. Pas kontrollimit të udhëtarit në xhaketë janë gjetur mjete monetare në vlerë prej 52,000.00 CHF.

Nga këto mjete 25% respektivisht 13,000.00CHF i janë përcaktuar si gjobë për mosdeklarim të mjeteve monetare, ndërsa 75% respektivisht 39,000.00 CHF i ndalen për procedura të mëtejme. Me rastin e zbulimit të mjeteve monetare është njoftuar edhe Prokuroria dhe rasti është duke u trajtuar nga Hetimet”, thuhet në njoftim.