Koronavirusi: Kryeministri Philippe ka një lajm të keq për të gjithë ata që jetojnë në Francë

Koronavirusi: Kryeministri Philippe ka një lajm të keq për të gjithë ata që jetojnë në Francë

Edouard Philippe thotë se Franca nuk do të kthehet në normale për një kohë të gjatë.

Kryeministri francez Edouard Philippe thotë se Franca nuk do të kthehet në normale për një kohë të gjatë, raporton CNN

“Imagjinimi se situata po bëhet më e mirë do të ishte një gabim,” tha kryeministri në konferencën e tij të shtypit.

Philippe tha se Franca kishte kaluar kulmin e epidemisë. Por, vendi nuk do të kthehet shpejt në normale sepse tani nuk ka vaksinë dhe asnjë trajtim, paralajmëroi ai.

Franca ka pezulluar të gjitha bizneset jo thelbësore deri më 11 maj.

Philippe tha se 11 maji nuk do të jetë fundi i mbylljes, por një fazë e re. Ai tha se masat pas 11 majit do të shpallen brenda dy javësh dhe do të bazohen në tre parime kryesore: distancimin shoqëror, testimin masiv dhe izolimin e njerëzve që kanë testuar pozitivisht, transmeton lajmi.net.

Kryeministri tregoi se shkollat ​​nuk do të rihapen kudo pas 11 majit dhe, në çdo rast, do të funksionojnë ndryshe. Autoritetet po shqyrtonin mundësi të tilla si t’u thuash studentëve të ndjekin klasën në javë alternative, ose të përdorin klasa më të mëdha se zakonisht.

Kryeministri njoftoi gjithashtu se vizitat në shtëpitë e pleqve do të autorizohen që nga e hëna, por do të kufizohen rreptësisht. Për shembull, kontakti fizik nuk do të lejohej, tha ai.