Kosova dorëzon medaljen “Urdhri i Lirisë” në Shtëpinë e Bardhë

Kosova dorëzon medaljen “Urdhri i Lirisë” në Shtëpinë e Bardhë

Medalja “Urdhri i Lirisë”, i është dorëzuar Robert O’Brien, këshilltarit për Siguri Kombëtare të presidentit amerikan, Donald Trump, në Shtëpinë e Bardhë.

Ky dorëzim është bërë nga ambasadorja e Shteteve të Bashkuara të Amerikës, Vlora Çitaku.

“Thellë i nderuar për t’u prezantuar me medaljen e meritave të presidentit të Kosovës. Shtetet e Bashkuara ishin krenare për të lehtësuar angazhimin historik të normalizimit ekonomik midis Serbisë dhe Kosovës, dhe ne do të vazhdojmë të ndërtojmë mbi këtë moment”, thuhet në faqen e Këshillit të Sigurimit Kombëtar amerikan.

Kjo medalje u dhurua si falënderim për realizimin e marrëveshjes ekonomike ndërmjet Kosovës e Serbisë. /Insajderi.com