Krasniqi për helmimin e qytetarëve në Deçan: I brengosur për neglizhencën e Qeverisë

Krasniqi për helmimin e qytetarëve në Deçan: I brengosur për neglizhencën e Qeverisë

Kryetari i Partisë Demokratike të Kosovës, Memli Krasniqi, ka reaguar ndaj Qeverisë së Kosovës pas helmimit të qindra qytetarëve në komunën e Deçanit, shkruan Insajderi.

Krasniqi në Facebook, ka thënë se helmimi i qytetarëve të kësaj komune nuk është vetëm çështje e shëndetit publik, por edhe çështje e sigurisë nacionale dhe kërkon mobilizim të gjithmbarshëm të të gjitha niveleve të qeverisjes.

Ai më tej, ka shtuar se qeveria duhet të ndërmerren masa të shpejta për ruajtjen e shëndetit të qytetarëve të dëmtuar.

“Duhet të ndërmerren masa të shpejta për ruajtjen e shëndetit të qytetarëve të dëmtuar, mes tjerash duke siguruar medikamente, staf shëndetësor shtesë, si dhe ujë të pijes të sigurt. Po ashtu, duhet ofruar gjithë ndihmën e nevojshme institucioneve lokale dhe siguri për të gjithë qytetarët e Deçanit, duke mos lënë hapësirë për panik”, ka deklaruar ai.

Me tej, ai ka ftuar institucionet përgjegjëse që ta hetojnë rastin dhe të dalin me konkluzione sqaruese sa më shpejt./Insajderi.com