Kriza Energjetike, Abdixhiku për Qeverinë: Të paaftë

Kriza Energjetike, Abdixhiku për Qeverinë: Të paaftë

“Të paaftë, tallëse dhe e vonuar”, janë etiketa që kryetari i Lidhjes Demokratike të Kosovës, Lumir Abdxhiku, i ka drejtuar në drejtim të Qeverisë së Kosovës për shkak të krizës energjetike.

Abdixhiku përmes një postimi në Facebook, ka shkruar se Qeveria “është e aftë për të krijuar konflikte, por assesi për të ofruar zgjidhje”.

Ka fajësuar kryeministrin e Kosovës për veprime të vonshme, duke pasur parasysh se kriza energjetike është paralajmëruar pesë muaj më parë.

“Këto paralajmërime nuk ishin dëgjuar. Në kohën kur vendet e rajonit bënin garë për blerjen e energjisë elektrike me çmim më të lirë, Kryeministri ynë krekosej nëpër qendra rajonale e evropiane me narracione fiktive për zhvillimin të pashembullt ekonomik që Kosova me të po e përjetonte”.

Politikani opozitar shtoi se “rritja e pashembullt ekonomike sipas Kurtit është e një Kosove pa rrymë”.

“Qeverisja para së gjithash është menaxhim dhe përgjegjësi. Gjyetia e fajësimit ndaj të shkuarës as nuk i mbanë dritat e ndezura as shtëpitë familjare të ngrohura”.

Sipas tij, krejt kjo situatë është për fajin se Qeveria “nuk din”. /Insajderi.com