Kryeministri hollandez pranon që kishte “vlerësuar gabimisht” udhëtimin e familjes mbretërore mes masave të Covid

Kryeministri hollandez pranon që kishte “vlerësuar gabimisht” udhëtimin e familjes mbretërore mes masave të Covid

Kryeministri hollandez Mark Rutte ka pranuar se ai “bëri një vlerësim të gabuar” duke mos ndërhyrë kundër planeve nga familja mbretërore për të pushim në Greqi.

Mbreti Willem-Alexander dhe mbretëresha Maxima u nisën të premten por u kthyen prapa një ditë më vonë, pas një reagimi publik.

Ata u larguan ndërsa qeveria hollandeze prezantoi një izolim të ri të pjesshëm, i cili përfshinte dekurajimin e udhëtimeve të panevojshme – por nuk prishi asnjë rregull.

Rutte ka thënë se ai kishte qenë në dijeni të planeve mbretërore.

Në një letër drejtuar parlamentit, kryeministri tha se ai e kishte “kuptuar shumë vonë” se festa “nuk ishte në pajtim me rastet e infeksioneve në rritje dhe masave të rrepta kundër përhapjes, që u vendosën.

“Kjo duhet të më kishte shtyrë të rikonsideroj festën e synuar. Unë mbaj përgjegjësi të plotë ministrore,” shtoi ai.

Mbretërit mbretëror fluturuan jashtë me një aeroplan qeveritar, por u kritikuan menjëherë që  kishin shkuar me pushime kur njerëzit po këshilloheshin të qëndronin në shtëpi sa më shumë që të ishte e mundur, për të ndalur përhapjen e Covid-19./Insajderi.com