Kryeministri Pakistanit bën thirrje që përdhunuesit të kastrohen kimikisht

Kryeministri Pakistanit bën thirrje që përdhunuesit të kastrohen kimikisht

Kryeministri i Pakistanit Imran Khan bëri thirrje që përdhunuesit dhe keqtrajtuesit e fëmijëve të kastrohen kimikisht kur u pyet në një intervistë në lidhje me një përdhunim që tërhoqi vëmendjen e kombëtarëve në Pakistan, shkruan CNN, transmeton Insajderi.

Khan tha në një intervistë me Hard Talk Pakistan në 92 News se ai kishte diskutuar ndëshkimet e mundshme për autorin e dyshuar të krimit me ministrat në kabinetin e tij.

“Unë mendoj se ai (përdhunuesi) duhet të varet publikisht. Përdhunuesit dhe keqtrajtuesit e fëmijëve duhet të varen në publik. Ju gjithashtu nuk i dini statistikat reale, sepse është nën-raportuar. Njerëzit nuk e raportojnë atë për shkak të frikës ose turpit, gratë kanë turp, askush nuk dëshiron të tregojë, “i tha Khan intervistuesit Moeed Pirzada të hënën.

Sidoqoftë, Khan tha se varja publike nuk do të ishte e pranueshme ndërkombëtarisht dhe mund të ndikonte në marrëdhëniet tregtare të Pakistanit me Bashkimin Evropian. Ai sugjeroi që përdhunuesit dhe keqtrajtuesit e fëmijëve “t’i nënshtrohen kastrimit kimik, ose të kryhet operacioni në mënyrë që ata të mos mund të bëjnë asgjë në të ardhmen”. /Insajderi.com