Kryeprokurori Lumezi takohet me Prokurorin e Republikës së Parisit

03.11.2017 11:00
Kryeprokurori Lumezi takohet me Prokurorin e Republikës së Parisit

Kryeprokurori i Shtetit Aleksandër Lumezi është duke qëndruar për vizitë zyrtare në Francë, ku ka zhvilluar disa takime me personalitete të rëndësishme të institucioneve të Drejtësisë të Shtetit tëFrancës.

Kryeprokurori Lumezi është pritur në takime të ndara nga Prokurori i Republikës së Parisit, Francois Molins dhe Prokurorja e përgjithshme e Prokurorisë së Apelit në Paris, Catherine Champrenault.

Kryeprokurori Lumezi dhe Prokurori i Republikës të Parisit, Molins, gjatë takimit kanë diskutuar për strukturën organizative, kompetencat, rolin dhe funksionimin e kësaj Prokurorie, në veçanti për rastet e terrorizmit.

Gjithashtu, Lumezi dhe Molins kanë diskutuar  për rritjen dhe intensifikimin e bashkëpunimit në mes të Shtetit të Kosovës dhe asaj të Francës për të parandaluar dhe luftuar terrorizmin.

Prokurori Molins shprehu gatishmërinë që t’i jap mbështetje të plotë Kryeprokurorit Lumezi në ndërmarrjen e veprimeve për identifikimin dhe luftimin e veprave penale që ndërlidhen me terrorizmin, që kanë të bëjnë edhe me bashkëpunimin juridik ndërkombëtar.

Kryeprokurori Lumezi me Prokuroren e Përgjithshme të Prokurorisë së Apelit të Parisit, Catherine Champrenault, kanë ndarë përvojat e dy institucioneve si dhe janë pajtuar që në të ardhmen të rrisim  bashkëpunimin edhe më tutje në mes Shtetit të Kosovës dhe asaj të Francës.