Kryesia e Kuvendit mblidhet të hënën

Kryesia e Kuvendit do të ketë mbledhje të hënën.

Kryesia e Kuvendit mblidhet të hënën

Nesër pritet të mbahet mbledhja e kryesisë së Kuvendit për të shqyrtimin e disa pikave.

Në një njoftim për media është treguar në detaje për të gjitha çeshtjet që do të hynë në shqyrtim.

Kuvendi i Kosovës ka mbajtur seancën plenare këtë javë, por nuk ka arritur të ratifikojë marrëveshjet ndërkombëtare.

Në njoftim përmendet edhe përgaditjet për mbajtjen e seancës tjetër plenare. /Insajderi.com/

Siç ka njoftuar zyra për media në mbledhjen e së hënës do të diskutohet:

 1.  Miratimi i Procesverbalit nga mbledhja e mëparshme e Kryesisë së Kuvendit,
 2.   Pikat e papërfunduara nga seanca plenare, e mbajtur më 11 dhe 23 qershor 2020:
 3.  Votimi i Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes për financim ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Asociacionit Ndërkombëtar për Zhvillim për Projektin e Fuqizimit të Sektorit Financiar,
 4.  Shqyrtimi i Projektligjit  për ratifikimin e Marrëveshjes për Hua ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Bankës Evropiane për Rindërtim dhe Zhvillim për Projektin e Zhvillimit të Ujërave të Zeza në Gjilan,
 5.  Shqyrtimi i Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes për Financimin e Projektit për Kadastër të Patundshmërisë dhe Infrastrukturë Gjeohapësinore ndërmjet Republikës së Kosovës dhe Asociacionit Ndërkombëtar për Zhvillim,
 6.  Shqyrtimi i Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Republikës së Kosovës  mbi pjesëmarrjen e Kosovës në Programin e Bashkimit “Dogana 2020”,
 7.  Shqyrtimi i Projektligjit për ratifikimin e Marrëveshjes ndërmjet Bashkimit Evropian dhe Republikës së Kosovës  mbi pjesëmarrjen e Kosovës në Programin e Bashkimit “Fiskalis 2020”.

III. Vazhdimi i Seancës plenare, të filluar më 23 qershor 2020:

 1.  Votimi i Propozim-rezolutës nga raportimi i Kryeministrit të Republikës së Kosovës dhe debati parlamentar lidhur me dialogun Kosovë-Serbi.
 2. Përgatitjet për Seancën plenare të radhës:
 3.  Deklarimet jashtë rendit të ditës,
 4.  Pyetjet parlamentare,
 5.  Miratimi i procesverbalit/eve nga seancat e mëparshme,
 6.  Formimi i Komisionit Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për shtatë (7) anëtarë të Këshillit të Pavarur Mbikëqyrës për Shërbimin Civil të Kosovës,
 7.  Formimi i Komisionit Ad-hoc për përzgjedhjen e kandidatëve për dy (2) anëtarë të Bordit të Ankesave të Komisionit të Pavarur të Mediave.