Kryqi prej 5 metrash vendoset midis Mitrovicës dhe Zveçanit

Kryqi prej 5 metrash vendoset midis Mitrovicës dhe Zveçanit

Në kodrinën e dytë më të madhe në mes të Mitrovicës dhe Zveçanit është vendosur një kryq i madh.

Ky kryq i lartë 4.6 metra dhe gjerësi 3.1 metër është vendosur në majë të kësaj kodrine, shkruan Novosti.

“Ky kryq duhet të jetë paralajmërim që të ruhet toka jonë e shenjtë e Kosovës dhe Metohisë, tokë që s’e kemi blerë por që e kemi trashëguar nga shenjtorët tanë dhe kemi për detyrim që ta ruajmë dhe ta trashëgojmë te brezat e ardhshëm”, ka thënë peshkopi serb, Rashko.

“Kryqi i shenjtë është armë e pathyeshme të cilën e përqafojmë dhe ruajmë kundër të gjithë armiqve të dukshëm dhe të padukshëm”, ka thënë ai, gjatë vënies së kryqit në bjeshkët e Zveçanit.