Kur mund të bëhet gati vaksina – Flasin ekspertët

Kur mund të bëhet gati vaksina – Flasin ekspertët

Shumica e ekspertëve parashikojnë që një vaksinë ka të ngjarë të jetë e gatshme nga mesi i vitit 2021.

Ka rreth 80 grupe në të gjithë botën që punojnë për këtë, dhe disa kanë filluar gjykimet, shkruan BBC.

Ata po punojnë për të përshpejtuar një proces që normalisht do të duheshin vite, nëse jo dekada.

Duhet shumë punë për të siguruar që një vaksinë të jetë e sigurt dhe më pas të prodhohet dhe shpërndahet globalisht. Por edhe atëherë, nuk është e qartë se sa efektive mund të jetë.