Kur të plakesh mos u dëshpëro, sepse çdo moshë ka kënaqësitë e dhimbjet e veta

Kur të plakesh mos u dëshpëro, sepse çdo moshë ka kënaqësitë e dhimbjet e veta

Shkruan: Viktor Hygo, shkrimtar francez.

“Uroj që kur të jesh i ri, të mos rritesh shpejt. Dhe atëherë kur të jesh rritur, mos këmbëngul të jesh sërish i vogël. Dhe kur të plakesh mos u dëshpëro, sepse çdo moshë ka kënaqësitë e dhimbjet e veta dhe ne kemi nevojë për të dyja këto në jetë.
Gjithashtu, uroj të jesh i mërzitur, të paktën një ditë. Kështu në atë ditë do kuptosh se të qeshësh çdo ditë është mirë, të qeshësh shpesh është e mërzitshme dhe të qeshësh vazhdimisht është çmenduri”.