Kurora ikonike e reperit Notorious B.I.G. shitet për 600.000 dollarë

Kurora ikonike e reperit Notorious B.I.G. shitet për 600.000 dollarë

Kurora plastike e vënë nga Notorious B.I.G, të cilën e mbajti në sesionin e fundit fotografik para vdekjes së tij në vitin 1998 është shitur për  594.750 dollarë, në auksionin e parë të Sotheby, të dedikuar  muzikës hip hop.

Kjo kurorë e cila i ka takuar fotografit nga Brooklyn Barron Claiborne, ka kushtuar vetëm 6 dollarë.

Claiborne ka thënë për Neë York Post, se “disa njerëz më kanë thënë që është shumë e ulët. Kjo blerje tregon se sa i fuqishëm është simboli. Gjithmonë kam menduar që Biggie është mbret.”

Në ciklin e këtyre auksioneve përshihen veshje të Drake, Salt-N-Pepa gjatë periudhës “Push It”, aksesorë nga Dr Dre, një vulë nga Wu-Tang Clan dhe një koleksion i letrave të dashurisë së Tupac, kushtuar dashurisë së tij të shkollës së mesme.

Të gjitha këto artikuj janë duke mbledhur shuma mbi 2 milionë dollarë, një pjesë e të cilave do të përdoren për përfitime të programeve të hip hop dhe organizatave jo-fitimprurëse me bazë në NeW                             York./Insajderi.com

Burimi: Dazed Magazine

View this post on Instagram

All hail the King of New York! Tonight during our inaugural Hip Hop auction, one of the most iconic symbols of Hip Hop’s heyday: the crown 👑 worn and signed by Notorious B.I.G. from @barronclaiborne’s iconic 1997 ‘King of New York’ photoshoot for Rap Pages Magazine sold for $600,000. The photograph is one of the most recognizable images in Hip Hop culture and it has endured as the defining portrait of the artist more than 20 years since it was taken. Achieving an overall total of $2 million, the auction was a celebration of the history and cultural impact Hip Hop has had on art and culture from the late 1970s through the “Golden Age” of the mid-1980s to mid-1990s, and up to the present. A majority of items included in the sale were consigned directly from Hip Hop’s most pivotal and well-known artists and figures, several of who will be sharing their proceeds with a variety of charities. A portion of Sotheby’s own proceeds from the sale will benefit the Hip Hop programs at the @qplnyc, as well as @buildingbeats, a non-profit community organization that teaches tech, entrepreneurial and leadership skills to underserved youth through DJ and music programs. #hiphop #hiphopmusic #notoriousbig #biggiesmalls #barronclaiborne #HipHopxSothebys #QPLHipHop

A post shared by Sotheby's (@sothebys) on