Kurti: Kam marrë mbështetjen e 77 akademikëve

Kurti: Kam marrë mbështetjen e 77 akademikëve

Kandidati i Lëvizjes Vetëvendosje për kryeministër, Albin Kurti, ka deklaruar se ka marrë mbështetjen e 77 akademikëve botërorë, përcjell Insajderi.

Një një letër të dërguar, thuhet se “Qeveria antikushtetuese e formuar nga e djathta LDK u krijua pas përmbysjes së Qeverisë së majtë dhe reformiste të udhëhequr nga Albin Kurti i Lëvizja VETËVENDOSJE!. Në mes të pandemisë COVID-19, kur shoqëria kosovare kishte vërtetë nevojë për menaxhimin shembullor që Qeveria Kurti ishte në gjendje të siguronte”.

Akademikët me orentim anti-liberal thanë se “paradigma neoliberale i bashkon të gjitha llojet e fronteve, partive dhe njerëzve në luftën kundër saj”.

Letrën e ka publikuar Kurti në Facebook. /Insajderi.com

Nënshkruesit:

 1. Slavoj Žižek, Drejtor Ndërkombëtar pranë Institutit për Shkenca Humane, Birkbek. Londër;
 2. Alenka Zupančič, Këshilluese Kërkimore në Institutin e Filozofisë dhe në Qendrën për Kërkim Shkencor në Akademinë e Shkencave Sllovene;
 3. Mladen Dolar, Profesor dhe hulumtues i lartë në Departamentin e Filozofisë të Universitetit të Lubjanës;
 4. Frank Ruda, Ligjërues senior i filozofisë në Universitetin e Dundes, Skoci;
 5. Gabriel Tupinambá, Psikoanalist, anëtar i Rrethit për Studime në Ide dhe Ideologji; kërkues postdoktoral në Departamentin e Filozofisë së UFR;
 6. Matthew Flisfeder, Profesor i Asociuar, Universiteti i Uinipeg;
 7. Natalia Romé, Profesoreshë dhe hulumtuese në Institutin Kërkimor Gino Germani, Fakulteti i Shkencave Sociale, Universiteti i Buenos Aires;
 8. Katerina Kolozova, Profesoreshë e Filozofisë Politike, ISSH-Shkup;
 9. Stefano Pippa, hulumtues në Filozofi Politike, Universiteti i Milano-Bicocca;
 10. Todd McGowan, Profesor i Teorisë dhe Filmit në Universitetin e Vermontit;
 11. Ted Stolze, Profesor i Filozofisë, në Kolegjin Kerritor, L.A;
 12. Michael Marder, Ikerbasque Profesor, hulumtues i Filozofisë në Universitetin e (UPV/EHU)
 13. Gavin Walker, Profesor i asociuar i Historisë, Universitetin McGill;
 14. Boštjan Nedoh, hulumtues në ZRC SAZU, Lubjanë;
 15. Fabio Vighi, Profesor i teorisë kritike dhe italishtes, Universiteti i Kardifit;
 16. Mariana Gainza, hulumtuese në CONICET, Buenos Aires;
 17. David Pavón Cuéllar, Professor i UMSNH, Morelia Michoacán, Meksikë;
 18. Vittorio Morfino, Profesor i Asociuar i Historisë së Filozofisë në Universitetin e Milan-Bicocca;
 19. Ceren Özselçuk, Profesoreshë e Asociuar i Sociologjisë në Universitetin Boğaziçi, Turqi;
 20. Jela Krečič, Filozofe, teoriciene kulturore, ligjëruese në Universitetin e Lubjanës;
 21. Alexander Stagnell, ligjërues senior në retorikë, Universiteti i Södertörn;
 22. Warren Montag, Brown Family Profesor i letërsisë në Kolegjin Oksidental, Los Angeles;
 23. Daniel Hartley, Asistent Profesor i Letërsisë Botërore në Anglisht në Universitetin e Durhamit;
 24. Jason Read, Profesor i Filozofisë, Universiteti i Maineit Jugor;
 25. Zahi Zalloua, Cushing Eells Profesor i filozofisë dhe letërsisë në Kolegjin Uitman;
 26. Dimitris Vardoulakis, Profesor i Asociuar i Filozofisë, Universiteti i Sidneit Perëndimor;
 27. Christian Ingo Lenz Dunker, Profesor i Plotë në Departamentin e Psikologjisë në Universitetin e São Paulos, Brazil;
 28. Justin Clemens, Profesor i Asociuar në Universitetin e Melburnit, Australi;
 29. Sophie Wahnich, Drejtuese e hulumtimeve në Shkenca Politike në CNRS, Paris;
 30. Rodrigo Nunes, Profesor i Filozofisë Moderne dhe Bashkëkohore në Universitetin Katolik të Rio de Janeiro (PUC-Rio);
 31. Nick Nesbitt, Profesor i Frengjishtes në Universitetin Princeton;
 32. Riccardo Bellofiore, Profesor i Ekonomisë Politike në Universitetin e Bergamos (Italy);
 33. Alex Taek-Gwang Lee, Professor i Studimeve Kulturore në Universitetin Kyung Hee, Seoul;
 34. Ray Brassier, Profesor i Filozofisë në Universitetin Amerikan të Beirutit;
 35. Eric Alliez, Filozof, profesor në Universitin Paris 8;
 36. Vladimir Safatle, Profesor Titullar në Universitetin e São Paulos, Departmenti i Filozofisë;
 37. Bue Rubner Hansen, studiues pasdoktoral në Universitetin e Jenës;
 38. Dominiek Hoens, ligjëruese senior në RITCS, Shkolla e Artit, Bruksel;
 39. Isabelle Garo, Filozofe, Paris;
 40. Jelica Šumič, mentore në hulumtim, ZRC SAZU, Lubjanë;
 41. Rado Riha, hulumtues senior në ZRC SAZU, Lubjanë;
 42. Daniel Tutt, ligjërues në George Universitetin e Uashingtonit
 43. Wendy Brown, Class of 1936 profesoreshë në shkenca politike, UC Berkeley
 44. Sheila Kunkle, Profesoreshë e Asociuar në Kolegjin e Studimeve të Individualizuara, Universitetin Shtetëror Metropolitan, Minnesota;
 45. Michael Hardt, Profesor i Letërsisë,Universiteti Duke;
 46. Kohei Saito, Profesor i Asociuar i Ekonomisë Politike në Universitetin e Qytetit të Osaka;
 47. Yitzhak Melamed, Charlotte Bloomberg Profesor i filozofisë, John Hopkins;
 48. Roberto Esposito, Profesor i Filozofisë, Shkollën Normale Superiore;
 49. Kim Stanley Robinson, novelist;
 50. Silvia Hernandez, Profesoreshë dhe hulumtuese në Institutin e Kërkimeve në Shkenca Sociale Gino Germani, Fakulteti i Shkencave Sociale, Universiteti i Buenos Aires;
 51. Michael Löwy, drejtor hulumtues emeritus, CNRS, Paris;
 52. Benjamin Noys, Profesor i Teorisë Kritike në Universitetin Çiçester (UK);
 53. Étienne Balibar, Profesor i Filozofisë, Universiteti Kingston;
 54. Catherine Malabou, Profesoreshë e Filozofisë,Universiteti Kingston;
 55. Gisle Selnes, Profesor i Letërsisë Krahasuese, Universiteti i Bergenit, Norvegji;
 56. Yahya Madra, Profesor i Asociuar i Ekonomisë, Universiti Druv;
 57. Pietro Bianchi, Asistent Profesor, Departamenti i Anglishtes, Universiteti i Floridas;
 58. Sigi Jottkandt, Profesoreshë e Asociuar, UNSW, Sidnei;
 59. Athena Athanasiou, Profesoreshë e Antropologjisë Shoqërore, Universiteti Panteion, Athinë;
 60. Paul Livingston, Profesor i Asociuar, Universiteti i Nju Meksikos;
 61. Gregor Moder, Universiteti i Lubjanës;
 62. Maria Aristodemou, Profesoreshë e së drejtës;
 63. Hasana Sharp, Profesoreshë e Asociuar, Departamenti i Filozofisë, Universiteti McGill;
 64. Laurent de Sutter, Profesor i së Drejtës, Bruksel;
 65. Adrian Johnston, Profesor i filozofisë, Universiteti i Nju Meksikos;
 66. Nick Srnicek, Kolegji King, Londër;
 67. Marc de Kesel, Titus Brandsma Institute,Universiteti Radboud Nijmegen, Holandë.
 68. Jamil Khader, Profesor i Anglishtes, Universiteti Betlehem, Palestinë;
 69. Rodrigo Gonsalves, Psikoanalist praktikues/Filozof, São Paulo, Brazil;
 70. Sotiris Mitralexis, hulumtues në Universteti i Uinçester;
 71. Carolina Collazo, Profesoreshë dhe Kërkuese në Fakultetin e Shkencave Sociale, Universiteti i Buenos Aires;
 72. Marilena Chaui, Profesoreshë e Filozofisë Moderne, Universiteti i São Paulos, Brazil;
 73. Bill Bowring, Profesor i së Drejtës, Kolegji Birkbek, Londër;
 74. Michael Roberts, Ekonomist, Londër;
 75. A. J. Bartlett, Filozof; Sekretar i Shkollës së Melburnit për Filozofi Kontinentale;
 76. Oliver Feltham, Profesor i Filozofisë, Universitetin Amerikan i Parisit;
 77. Ricardo Espinoza Lolas, Filozof, Universiteti Katolik Pontifik, Valparaíso, Kili.

Ndjehem shumë i nderuar, nga kjo listë mbështetëse e akademikëve të shquar nga mbarë bota, të cilët po na mbështesin për Referendumin e 14 shkurtit.