Kurti: Sot kujtojmë tri ngjarje historike

Kurti: Sot kujtojmë tri ngjarje historike

“Sot janë tri ngjarje historike, Gjergj Kastrioti “Skënderbeu” në Krujë, Ismail Qemaili në Vlorë dhe Adem Jashari në Kosovë, këto kanë një të përbashkët 28 nëntorin që i bashkoi shqiptarët”.

Ishin fjalët e ish-kryeministrit të Kosovës, Albin Kurtit, gjatë homazheve në kompleksin “Adem Jashari në Prekaz”.

I rrethuar nga bashkë-partiakët të Lëvizjes Vetëvendosje, Kurti këtë ditë e quajti këtë datë gurthemel të identitetit kombëtar.

Ai në Prekaz përmendi sakrificën e familjes Jashari.

“Jemi këtu në Prekaz, sepse 59 anëtarë në mesin e të cilëve 15 gra dhe 15 fëmijë, u flijuan në një luftë të pabarabartë që sot njihet si Epopeja e UÇK-së, e cila ia dha hovin vendimtar asokohe çlirimit të Kosovës”, tha ndër tjerash Kurti. /Insajderi.com