Kushtetuesja konfirmon shkelje skandaloze në rastin “Drenica”, a po ndiqet penalisht dikush nga EULEX-i

Kushtetuesja konfirmon shkelje skandaloze në rastin “Drenica”, a po ndiqet penalisht dikush nga EULEX-i

Rasti “ Drenica” është komplikuar për së tepërmi. Disa kanë mbetur në burg, të tjerë janë në liri, dikush është shpallur krejtësisht i pafajshëm e derisa në lëndë janë implikuar krejt nivelet e gjykatave. Edhe Gjykata Kushtetuese.

Në këtë dokumentar e mësoni se a po ndiqet penalisht dikush nga EULEX-i për shkeljet.

InDoks në këtë episod i kthehet rastit “Drenica” për të parë se ku gaboi, ndoshta edhe me qëllim EULEX-i, e ku në emër të drejtësisë u shkel ajo. Sa kishte propagandë e sa prova reale për këtë rast. Kush ishin personat që qëndronin prapa perdeve duke e dirigjuar këtë rast. Sa ishte ky rast proces kundër disa individëve në UÇK e sa në fakt ishte kundër vetë UÇK-së si organizatë./ Insajderi.com

InDoks | EULEX-1 kundër Drenicës

InDoks | EULEX-1 kundër Drenicës Dhjetëra të akuzuar e shumë vite burg të mbajtura nga drejtuesit më të të lartë të Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës në rastin “Drenica” janë vetëm disa nga dëmet që i ka shkaktuar misioni EULEX. Edhe shumë dëme të tjera mund ti pësojë Kosova kur të akuzuarit të nisin të kërkojnë dëmshpërblime.InDoks në dokumentarin e radhës “EULEX-i kundër Drenicës”, me autor Visar Duriqi, i kthehet këtij rasti për të parë se ku gaboi, ndoshta edhe me qëllim EULEX-i, e ku në emër të drejtësisë u shkel ajo. Sa kishte propagandë e sa prova reale për këtë rast. Kush ishin personat që qëndronin prapa perdeve duke e dirigjuar këtë rast.Sot, shtatë vite më vonë provat e reja tregojnë që më shumë se sa një hetim për krime lufte ky ishte një mision i ELEX-it kundër disa individëve të UCK-së së paku.Sonte, ora 20:10 në RTV Dukagjini dhe Live në Insajderi

Gepostet von Insajderi am Sonntag, 19. Mai 2019